HÍREK  2016. december 04.      1,182
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nyelvtanfolyamot hozott a Mikulás

Az önkormányzat és a Helen Doron nyelviskola jóvoltából öt kispesti kisgyerek, akiket a családjuk szociális helyzetüknél fogva nem tudna a nyelviskolába beíratni, egy tanévre angol nyelvtanfolyam elvégzésére kapott lehetőséget. A gyerekek kiválasztásában Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum munkatársai segítettek.

Nyelvtanfolyamot hozott a Mikulás
A képre kattintva galéria nyílik. (16 kép)

Ötödik alkalommal van arra lehetőségünk, hogy a Helen Doron nyelviskolával közösen nyelvtanfolyami lehetőséget biztosítsunk néhány kispesti kisgyereknek. Míg évekkel ezelőtt csak 1-2 gyerek ingyenes taníttatását tudtuk közösen támogatni, ma már öten vehetik át a tanfolyamra szóló meghívókat – mondta Kispest polgármestere, a nyelviskola kispesti székhelyéül is szolgáló Europarkban tartott Mikulásnapi ünnepségen szombaton. Külön magyarázni sem kell, hogy a legjobb befektetés a tanulás, és aki a tanulást támogatja, az a jövőre készíti fel a gyerekeket – tette hozzá Gajda Péter.

Hagyományos jótékonysági rendezvényünkön nemcsak azt az öt kisgyereket köszöntjük, akik ingyen tanulhatnak majd nyelviskolánkban a 2017/2018-as tanévben, hanem átadjuk a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum képviselőjének azt a temérdek játékot, amelyet tanulóink és azok családjai gyűjtöttek az elmúlt hónapokban – tudtuk meg Dér-Mányi Mónitól, a Helen Doron Nyelviskola szakmai vezetőjétől, aki elmondta azt is, hogy az idegen nyelv tanulását nem lehet elég korán elkezdeni, és ez nyelviskolájukban már egészen kis kortól, akár már három hónaposan is lehetséges.

Vighné Vincze Erzsébet, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum vezetője tapasztalatai szerint nincs az a játékmennyiség, ami nem találna gazdára ebben az időszakban, hiszen csaknem ezer kisgyerekkel van rendszeres kapcsolatuk. A nyelvtanfolyamra való kiválasztásról elmondta: a gyerekeket a családgondozók javasolták a nyelviskolának és az önkormányzatnak. Ez csak látszólag könnyű feladat, hiszen a valamilyen formában hátrányos helyzetű gyerekek közül kellett megtalálni azokat, akik a korosztálynak is megfelelnek, és a tanfolyamra hordás rendszeres terhét is tudja a család vállalni.

A nyelviskola Mikulásnapi rendezvényét Balássy Betty és Varga Feri zenés műsora színesítette.