HÍREK  2016. november 22.      1,185
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Negyedszázados lett a nyugdíjas egyesület

25 éves lett a Kispesti Nyugdíjasok Szociális és Érdekvédelmi Egyesülete, a KINYE. Veresné Mohos Angéla elnök mellett a tagokat köszöntötte Gajda Péter polgármester, a három alpolgármester, Vinczek György, Kertész Csaba és Rátkay Andrea, Varga Attila önkormányzati képviselő, valamint a már ugyancsak nyugdíjas címzetes főjegyző, dr. Istvánfi Sándor. A Vass iskola néptáncosai rövid bemutatóval kedveskedtek az ünnepelteknek a Kispesti Tudásházban tartott hétfői születésnapi délutánon.

 

Negyedszázados lett a nyugdíjas egyesület
A képre kattintva galéria nyílik. (27 kép)

Az idei 25. évforduló az alapító tagokra való egyperces, néma emlékezéssel kezdődött. Veresné Mohos Angéla, a Nyugdíjasok Szociális és Érdekvédelmi Egyesülete, a KINYE elnöke külön kiemelte dr. Tábori Sándort és feleségét, valamint Sándor Sándort és feleségét, akik 1991-ben talán a legtöbbet tették azért, hogy az egyesület létrejöhessen. A ma 155 tagot számláló egyesület vezetője köszönetet mondott az önkormányzat anyagi és erkölcsi támogatásáért, valamint a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálatnak a rendszeres szakmai segítségért, a zavartalan együttműködésért.

Gajda Péter polgármester szerint az egyesületnek nem kell az önkormányzat támogatását megköszönnie, hiszen az elmúlt huszonöt év tevékenysége bizonyította, hogy értelmes és sokak által igényelt programokra fordították a kispestiek pénzét. Egy ilyen kiválóan működő szervezet tevékenységét „kutya kötelessége” a városnak támogatni – tette hozzá. A polgármester itt emelte ki azt is, hogy a kerületi nyugdíjasok aktívan részt vesznek a közéletben, bátran formálnak véleményt a város életéről, és tesznek sokszor jobbító javaslatokat is, és arra biztatta a jelenlévőket, hogy legyenek továbbra is legalább ennyire aktívak, hiszen a város vezetése, az önkormányzat kíváncsi arra, hogy ők mit gondolnak, mit szeretnének.

Vinczek György, szociális ügyekért felelős alpolgármester ünnepi mondandójában a 25 évvel ezelőtti időkre, az alapítás évében történtekhez kalandozott vissza emlékeiben. 25 évvel ezelőtt a méltányossági nyugdíjemelés miatt, mondhatni praktikus okok miatt és céllal, mintegy 1600 taggal megalakult egyesület élete az évek során alaposan megváltozott, bár ennek korábbról sajnos nem maradtak sem képes, sem pedig írásos médianyomai. Míg kezdetekkor az érdekképviselet volt az elsődleges feladat, ma már sokkal inkább a közösségépítés, a kultúra és a sport az összetartó erő – tettet hozzá Vinczek György, aki szintén megemlékezett az egyesület egyik legmeghatározóbb alakjáról, vezetőjéről, Sándor Sándornéról, aki „nyakas asszony volt, de sokat és nagyon harcolt az egyesületért”.

Az ünnepségen az egyesület elnöke külön köszöntötte a még élő alapító tagot, Kriszt Vilmosnét, valamint Tóth Karolint, Szalai Károlynét, Medgyes Lászlónét és Neumann Ernőnét, akik  25 éve tagjai az egyesületnek.