HÍREK  2016. október 21.      1,515
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A wekerlei piac fejlesztéséről ötleteltek

Szabadtéri ötletelésre hívta az önkormányzat a wekerleieket csütörtök délután a Gutenberg krt.-i piacra. A közösségi tervezéssel a kispiac megújításának új koncepciótervéhez várta a lakossági javaslatokat Berencz Ibolya, Kispest főépítésze, Vadon Etelka, a Társadalmi Kapcsolatok Irodájának vezetője, valamint több önkormányzati képviselő. Az önkormányzat ezzel a fejlesztéssel is indulni akar a Fővárosi Önkormányzat kerületek számára meghirdetett Tér-Köz pályázatán.

A wekerlei piac fejlesztéséről ötleteltek
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Vadon Etelka elmondta lapunknak, a piacfejlesztési projekt már bizonyos fokú előkészítettséggel rendelkezik, ezen eredményekre támaszkodva készülhet el a pályázat benyújtásához szükséges módosított koncepcióterv a piaci tulajdonosok, bérlők és piacot látogató lakosság bevonásával. A tervezői fórumon az érdeklődőknek arra volt lehetőségük, hogy a 2013-ban elkészült koncepcióterveket véleményezzék, új javaslatokat fogalmazzanak meg. A tervező a vélemények birtokában, azok mérlegelésével fogja átdolgozni a korában elkészült terveket. A cél az, hogy a 2013-ban elkészült koncepcióterv aktualizálásával induljunk a pályázaton – tette hozzá.

A közösségi tervezés második fordulóját 2016. október 28-án 15 órakor rendezik a Wekerlei Társaskörben. Ezen a csütörtöki fórumra érkezett véleményeket, javaslatokat összegzik majd.