HÍREK  2016. október 20.      1,633
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Hivatalosan is együttműködik a bíróság és a rendőrség

Együttműködésről szóló megállapodást kötött a XVIII.-XIX. Kerületi Bíróság a kispesti és a XVIII. kerületi rendőrkapitánysággal. A felek a már évek óta tartó közös munkának adtak hivatalos keret a dokumentummal. A BRFK-n belül ez a két kapitányság írt alá először megállapodást a helyi bírósággal. A szerda délutáni ünnepségen Trappné dr. Kiszely Rita, a XVIII.-XIX. Kerületi Bíróság elnöke, Plánk Róbert, Kispest rendőrkapitánya, Minyóczki Árpád, a XVIII. kerületi kapitányság vezetője, dr. Urbán Ildikó, a bíróság elnökhelyettese, Pintér Katalin, a kispesti kapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője, Potyondi István a XVIII. kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője, valamint a bíróság büntető és polgári csoportvezetői voltak jelen.

Hivatalosan is együttműködik a bíróság és a rendőrség
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Trappné dr. Kiszely Rita az eseményen elmondta, a bíróság évek óta tart megbeszéléseket, szakmai konzultációkat, közös rendezvényeket mindkét kapitánysággal, az eddigi közös munka érlelte meg az elhatározást, hogy hivatalossá tegyék az együttműködést.

Plánk Róbert ezredes szerint az együttműködés már eddig is pozitívan hatott a szakmai munkára, és a továbbiakban is fontos lesz a felek számára, hiszen közösen még többet tudnak tenni a munka eredményességéért, valamint a tájékoztatásért, és azért, hogy a közös programok még hatékonyabban működjenek. Kispest rendőrkapitánya elmondta, a BRFK-n belül ez a két kapitányság írt alá először megállapodást a helyi bírósággal.

A kooperáció három területet ölel át. Egyik része az ismeretterjesztés és felvilágosítás, közös részvétel bűnmegelőzési programokban. Kispesten például együtt vettek részt a Wekerlei Napokon, közbiztonsági fórumon, közbiztonsági napon a Deák gimnáziumban. Ennek célja az, hogy megismerjék az emberek a bíróságon és a rendőrségen folyó munkát. Másik része szakmai együttműködés, ami arról szól, hogy bizonyos ügyek a rendőrségen kezdődnek és a bíróságon fejeződnek be. Fontos tehát szakmai kérdésekben a konzultáció, egyeztetés. Kiterjed az együttműködés az áldozatsegítésre is, a Kispesti Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer (KÁSZER) az önkormányzat összefogásával a kerületi civilszervezetek, közintézmények együttműködésével próbál közvetlen segítséget nyújtani az áldozattá válás megelőzésében, vagy az áldozatok segítésében.