HÍREK  2016. október 17.      1,276
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Három 90 éves kispesti asszonyt köszöntöttek

Vigh Lajos Endrénét, Bozsó Kálmánnét és Tompa Istvánnét köszöntötték 90. születésnapjuk alkalmából Kispest alpolgármesterei.

Három 90 éves kispesti asszonyt köszöntöttek
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Vigh Lajos Endrénét gyümölcstortával, virággal és a miniszterelnök emléklapjával köszöntötte pénteken Kertész Csaba. Kati néni 1926. október 14-én született Székesfehérváron. A Vadásztölténygyárban dolgozott, majd férjével, aki Wekerletelepen született, 1950-ben Kispestre költöztek. Kati néni itt az Üllöi úton lévő öntödében dolgozott bérelszámolóként, 55 évesen ment nyugdíjba, de utána még 7 évig dolgozott az EVIG bérszámfejtésén. Egy gyermeke és három unokája született. Szabadidejében tévézik.

Három 90 éves kispesti asszonyt köszöntöttek
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Bozsó Kálmánnét is gyümölcstortával, virággal és a miniszterelnök emléklapjával köszöntötte Vinczek György és Huszár Erzsébet idősügyi tanácsos ma délben. Anna néni 1926. október 15-én született Kerecsenden, édesapja a kispesti rendőrségen dolgozott, és abban az épületben is laktak az első emeleten, lakásuk ablaka az Ady Endre útra nézett. Anna néni a Kossuth téri iskolába járt, majd különbözeti vizsgával átjelentkezett át az Ady Endre úton lévő leány polgári iskolába. A gyors- és gépíróiskola elvégzése után a KÜNE mezőgazdasági gépgyárban kapott gépírónői állást. Innen a kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályára kérte áthelyezését. Így az a helyzet állt elő, hogy az első emeleten lakott szüleivel és a második emeltre járt dolgozni.

Három 90 éves kispesti asszonyt köszöntöttek
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Tompa Istvánnét puncstortával, virággal és a miniszterelnök emléklapjával köszöntötte Kertész Csaba és Huszár Erzsébet ma délután. Joli néni 1926. október 15-én született Tiszaszentimrén. Lányával 1952-ben költöztek Budapestre Kunhegyesről. Rákospalotán kötödében, majd később a Hungar Hotelsnél dolgozott. 1978-ban költözött Kispestre. Három lánya, egy fia, hat unokája, nyolc dédunokája és egy ükunokája született.