HÍREK  2016. szeptember 12.      1,242
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egészségnap másképp

A test gyógyítása helyett inkább a lélek gondozása és a kikapcsolódás került középpontba a Forrásház szombati egészségnapján.

Egészségnap másképp
A képre kattintva galéria nyílik. (16 kép)

Bár volt hagyományos egészségprogram is – vérnyomás- és vércukormérés, fizikai állapotfelmérés – ezúttal a lélekre fókuszált a rendezvény. Több helyszínen számos érdekesség várta a vendégeket a nap folyamán. Lehetett pólót festeni, színezni, ruhát válogatni a jótékonysági börzén, pingpongozni, csocsózni, papírból kosarat fonni, hangfürdőben pihenni. Bemutatkozott a cseriti adománybolt hálózat, a plazmaszolgálat és a cukorbetegek péksüteményeit készítő Alexa sütöde. A terápiaközpontú kezelésről dr. Bodrogi Andrea pszichiáterrel lehetett beszélgetni. A vendégeket paprikás krumpli várta: az ételt a nem Kispesten élő Kántor-házaspár adományozta az intézménynek. Délután előbb Éles István humorista, majd a kubai salsaénekes, Lucio Dominguez szórakoztatta közönséget.

Több nyilvános programunk is van, amelyekkel szeretnénk felhívni a kispestiek figyelmét arra, hogy a Forrásház nem „diliház”. Élete során bárki kerülhet válsághelyzetbe, és nem mindenki van olyan szerencsés helyzetben, hogy családi vagy baráti segítséggel túl tudjon jutni a traumán. Fontos, hogy tudjanak róla a kispestiek, hogy van itt számukra egy ingyenes lehetőség, és ha elég bátrak megkeresni bennünket, segítséget kaphatnak a lelki problémák megoldásában. Ezt a filozófiát népszerűsíti a lelki egészségnap is, amelyet a tavalyi után másodszor rendeztünk meg, nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal – mondta el lapunknak az intézmény szakmai vezetője, Sárkány-Balogh Csilla.