HÍREK  2016. július 22.      1,375
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Költözik a wekerlei könyvtár

A Kós Károly tér 9. alatti üresen álló önkormányzati ingatlanba költözik jelenlegi helyéről a Wekerlei Könyvtár. A háromhelyiséges, korábbi irodaegyüttes felújítása ősszel fejeződik be.

Költözik a wekerlei könyvtár
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

Évek óta költözésre vár a Kós Károly 15. alatt lévő, 37 négyzetméteres, egy légterű helyiségből álló könyvtár, amely a Wekerlei Kultúrház (WKK) részeként működik. Hétszáz tagja van az apró könyvtárnak, sok idős ember és kisgyermekes család látogatja, rendszeres klubokat működtet (versbarátok klubja, kabarétörténeti klub, világjárók klubja), valamint rendhagyó könyvtári órákat rendez az óvodások és kisiskolások számára, ezen kívül sok színvonalas gyermekprogrammal is dicsekedhet. Hozzá tartozik a népszerű „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet” utcai könyvcsereszekrény is – tájékoztatta lapunkat a WKK igazgatója.

Szabó Mária elmondta, a képviselő-testület döntése tette lehetővé, hogy jelenlegi szűkös helyéről elköltözzön, és az évek óta üresen álló, Kós Károly tér 9. alatti, közel 70 négyzetméteres, háromhelyiséges, önkormányzati fenntartású ingatlanban működjön tovább a 7000 kötetes könyvtár. Az új helyen tágasabb, korszerű világítással ellátott olvasóteremben folyik majd a kölcsönzés, külön szobát kap a gyermekkönyvtár, lesz mosdó és egy kis raktárrész, valamint lehetőség nyílik egy külön klubszoba működtetésére, így a klubfoglalkozások nem zavarják a könyvtárlátogatókat.

Az igazgató beszámolt arról is, hogy az őszre befejeződő felújítás, valamint a különböző szolgáltatások (riasztóberendezés, Internet, telefon) kialakítása és a berendezkedés után, reményeik szerint a jövő évi munkát már biztosan az új helyen kezdhetik. A költözés és az ezzel járó selejtezés miatt a könyvtár a második félévben rövidebb időre biztosan bezár, de bíznak benne, hogy a megújult, tágas helyen még több olvasó keresi majd fel a könyvek wekerlei birodalmát.