HÍREK  2016. július 19.      1,995
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Búcsú a díszpolgártól

Családtagjai, rokonai, ismerősei és tisztelői kísérték utolsó útjára Martincsevics Györgyöt a kispesti Öregtemetőben, ma délben. Kispest Díszpolgára 2016. július 10-én hunyt el életének 74. évében.

Búcsú a díszpolgártól
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Martincsevics György 1942-ben született Budapesten. Az általános iskolát Kispesten, az I. számú fiúiskolában végezte. A felszolgáló szakma megszerzését követően a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán kapott diplomát.
Több mint 10 éven át dolgozott üzletvezetőként, szállodaigazgatóként, majd a SZOT dél-balatoni vendéglátó üzemének vezetőjeként. 1998-ban megválasztották Kispest alpolgármesterévé. E tisztségében elsősorban az önkormányzat szociális, oktatási és kulturális martincsevics-gyorgyfeladataink ellátásáért és fejlesztéséért felelt. 1989-ben közreműködésével jött létre a Független Kisgazdapárt kispesti alapszervezete, amelynek vezetője volt. Emberközpontú, hittel és felelősséggel végzett tevékenysége, a kispestieket szolgáló életút mindenki számára példa volt - búcsúzott az önkormányzat nevében Vinczek György alpolgármester Kispest Díszpolgárától.

(A család köszönetét fejezi ki az önkormányzatnak a kapott támogatásért)