HÍREK  2016. május 31.      2,128
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Diákvetélkedő az olimpiáról

Díjat kaptak a Kispesti Ifjúsági Önkormányzat (KIFÖ) diákvetélkedőjének legjobb csapatai. A vetélkedősorozatot évente megrendezi a KIFÖ a kerületi általános iskolák felső tagozatos és a középiskolák diákjai számára. A feladatokat a diákok találják ki, ők szervezik és népszerűsítik a vetélkedőt, és értékelik a pályaműveket is. Idén az olimpia volt a téma.

Diákvetélkedő az olimpiáról
A képre kattintva galéria nyílik. (38 kép)

Keleti Szandrától, a KIFÖ diákpolgármesterétől megtudtuk, az idei vetélkedő első fordulójában Brazíliával és az olimpiával kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk a csapatoknak február 29-ig. A második fordulóban, amelynek március 21. volt a leadási határideje, két témakör közül választhattak egyet a csapatok: megtervezhették egy elképzelt hazai sportesemény (pl. olimpia) kabalafiguráját (maketten vagy rajzon), illetve kitalálhattak egy tánckoreográfiát latin zenére. Az első fordulóban 12 iskola 107 csapata vett részt, a második fordulóra 9 iskolából 46 munka érkezett be.

Mikófalvi Ágnes, az önkormányzat ifjúsági referense elmondta lapunknak, hogy a tavalyi nyári táborban találták ki a témát, amely nagyon tetszett a diákoknak. Az idei vetélkedőn a tavalyinál többen vettek részt, sokat dolgoztak a feladatok megoldásán a gyerekek, nagyon sok szép munkát küldtek be a versenyre.

Minden csapat a kerületi önkormányzat támogatásával korosztályának és elért eredményének megfelelő jutalmat kapott: pendrive-ot, fülhallgatót, hátizsákot, tollast, pingpongszettet, pelotakészletet, asztali tolltartót, tollat, kártyát, jegyzetfüzetet, frizbit, focit, röplabdát, bullt vagy mini társasjátékot. A díjakat Vinczek György alpolgármester adta át, aki köszöntőjében – dicsérve a sok kreatív ötletet – határozott véleményalkotásra, érdekeik melletti kiállásra bíztatta a fiatalokat. 

Díjazottak (pdf)