HÍREK  2016. május 24.      1,348
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Harmadszor is kerékpárosbarát település lett Kispest

Az elmúlt évek után idén is sikerrel pályázott a Kerékpárosbarát Település Díjra Kispest. Budapesten még három kerület kapta meg az elismerést.

kerekparosbarat-kispest

A kerületnek járó fémtáblát a polgármesteri hivatal Társadalmi Kapcsolatok Irodájának vezetője vette át Nyíregyházán. Vadon Etelka lapunknak elmondta: Kispest harmadszorra pályázott sikerrel a Kerékpárosbarát Település Díjra, így 2014 és 2015 után idén is méltónak találták a kerületet arra, hogy egy évig viselhesse ezt a címet.

Az önkormányzat tervei között szerepel, hogy a márciusban megjelent európai uniós kerékpárosbarát fejlesztéseket célzó pályázaton a Fővárosi Önkormányzattal és más kerületekkel együtt, konzorciumban induljon, és tovább fejlessze a kerékpáros infrastrukturát Kispesten.

Kispesten kívül még három fővárosi kerület pályázott sikerrel. A díjat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködésben hirdeti meg minden évben, az elismerésekkel arra igyekszik ösztönözni az önkormányzatokat és a vállalkozásokat, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával és aktív szemléletformálással tegyék vonzóbbá a biciklis közlekedést.