HÍREK  2021. december 17.      937
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Rászoruló gyerekek kapnak ajándékot

Személyre szóló karácsonyi ajándékkal kedveskedik a Procter & Gamble (P&G) cég a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrummal (KSZSZC) kapcsolatban álló hatvan rászoruló gyermeknek. Az első 13 ajándékot a Családok Átmeneti Otthonában (CSÁO) lakó gyerek kapta meg csütörtökön.

Rászoruló gyerekek kapnak ajándékot
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

Földi Laura, a CSÁO vezetője elmondta lapunknak, a cég hónapokkal ezelőtt kereste meg a KSZSZC-t, hogy 60 rászoruló gyermeknek szeretnének személyre szóló ajándékot vásárolni. Kérték a segítségünket, hogy a szülőkkel egyeztetve, írják össze az ajándéklistát, amire a gyerekek vágyakoznak, és a szülők nem tudnák megvásárolni számukra. A megvalósult kívánságokat a cég képviselője, Haviár Helga vitte el csütörtökön a CSÁO-ba. Az ott lakó tizenhárom gyermek kapta meg először az ajándékokat. Csodálatos volt részese lenni ennek a különleges kezdeményezésnek, amely mosolyt csalt korosztálytól függetlenül minden lakónk arcára – mondta Földi Laura, hozzátéve, a többi ajándékot az elkövetkező napokban osztják ki a gyerekeknek a KSZSZC munkatársai.

Haviár Helgától megtudtuk, a P&G mindhárom magyarországi egységénél az önkétesség a mindennapok része, egy dolgozói kezdeményezésből kiindulva már 10. éve segítenek – helyi szervezet, most a Kispesti Szociális Szolgáltató Központ bevonásával – abban, hogy rászoruló családok és gyermekeik karácsonyi ünnepét teljesebbé, örömtelibbé varázsolják. A munkavállalók úgy gondolják, hogy a társadalmi felelősségvállalás nem csupán vállalati szinten fontos, de ők is szívesen vállalnak szerepet akár a vállalat által biztosított kezdeményezésekben, akár saját ötleteik alapján. Az Álmok karácsonyfája kezdeményezésükkel az idei évben már több mint 300 gyermek álmát váltják valóra.