HÍREK  2021. május 02.      1,035
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nyit az uszoda

Kinyit a Kispesti Uszoda 2021. május 3-án. Egyelőre a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és azok látogathatják, akik igazolni tudják, hogy átestek a koronavíruson az elmúlt 6 hónapban.

uszoda-nagymedence 

Május 3-a mérföldkő az életünkben, mert most már a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és azok, akik igazolni tudják, hogy átestek a koronavíruson az elmúlt 6 hónapban, korlátozás nélkül látogathatják a létesítményt. De már nagyon várjuk, hogy ezt a korlátozást is feloldják. Nem volt könnyű túlélni az elmúlt időszakot. Még most sem egyszerű az életünk, de talán látjuk a fényt az alagút végén. Fontos volt, hogy a kollégák egészségét szem előtt tartsuk, ezért a legnehezebb időszakban csak akkor jöttek be dolgozni, ha szükség volt rájuk. Szerencsére tavaly november óta engedélyezett volt, hogy a versenyszerűen sportolók edzésre járjanak (csapatban és egyénileg is), így valamelyest megmaradt az élet az uszodában, legalább a nagymedencében – mesélte az uszoda igazgatója.   

Tóth András tájékoztatása szerint pontosan még nem tudják megmondani a leállás mennyi bevételkieséssel járt, de körül-belül havi 10 és 15 millió forint közötti kieséssel számolnak minden olyan hónapra, amikor zárva voltak. Ez éves viszonylatban több tíz milliós támogatási igényt jelenthet majd az fenntartónak. Természetesen próbáltunk, próbálunk spórolni, ahol csak lehet. Az éves költségvetést folyamatosan dolgozzuk át az aktuálisan látható és tervezhető adatok alapján. Sajnos amíg a teljes korlátozás nélküli uszodalátogatás vissza nem áll, addig nem kezdünk el érdemben bevételt termelni – hangsúlyozta.  

A 2020 márciusa óta szünetelő iskolai úszásoktatásról az igazgató elmondta, hogy tavaly kora ősszel a délutáni tanfolyamokat szigorú védekezési intézkedések mellett lehetséges volt újraindítani, de novemberben az is leállt. Másfél év kiesés nagyon komolyan érinti elsősorban az alsós diákokat. A nyár folyamán tárgyalásokat kezdeményeznek az önkormányzattal és a Külső-Pesti Tankerülettel arról, hogy 2021 szeptemberében milyen módon tudják pótolni a kiesett úszásoktatást.  

Tóth Andrástól megtudtuk azt is, hogy az elmúlt egy hónapban néhány kollégájával önkéntes munkát vállaltak az oltás szervezésében azoknál a kispesti háziorvosoknál, akik ezt igényelték. Örülök, hogy így is tudtunk tenni azért, hogy minél többen be legyenek oltva, és hogy minél előbb visszatérjen az élet a rendes kerékvágásba – összegzi az igazgató.  

A jelenlegi jogszabály még nem engedi, de mivel reménykednek, hogy lesz rá lehetőség, ezért meghirdették szokásos nyári táboraikat, és terveik szerint egész nyáron folyamatosan futó délutáni tanfolyamokat is indítanak. További információ a kispestiuszoda.hu címen található.