HÍREK  2021. február 26.      841
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Élelmiszermentés a rászorulóknak

A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve segíti a rászoruló kispestieket a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum. Az egyesület munkatársa, Schwikker Zsófia szervezeti kapcsolattartó csütörtökön látogatott el az intézménybe az éves felülvizsgálatra.

szocialis-csomagok

A Szociális Centrum 2017-ben pályázott először az élelmiszermentéssel foglalkozó Élelmiszerbankhoz: azóta hétköznapokon, hétfőtől péntekig pékáru, zöldség- és gyümölcsadomány érkezik a KÖKI Terminálban működő Tescóból, 2020 óta az Aldi Üllői úti boltjából az intézményhez, a Közparkhoz és a Forrásházhoz. Az élelmiszercsomagokat a szervezetek által gondozott, illetve a kerületben közmunkásként dolgozó kispestiek kapják – mondta el lapunknak Deákné Császár Gabriella pályázati referens, élelmiszer koordinátor. Hozzátette, hogy a naponta érkező 60-100 kg mennyiségű adomány nagy segítséget jelent a kerületben élő, rászoruló kispesti családoknak.

Megtudtuk, a találkozón Schwikker Zsófia megemlítette, hogy az élelmiszerek fogadását sok szervezet beszüntette a járványhelyzet miatt, ezért külön öröm számukra, hogy a Szociális Centrum tovább folytatta-folytatja az osztást. A szervezet végig nyitva tart és ügyfeleket fogad a koronavírus járvány első hullámától kezdve: a higiénés előírások betartása mellett, előre egyeztetett időpontban várja az ügyfeleket.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület összegzése alapján tavaly 22 012 892 forint értékben kapott 32 426 kg élelmiszeradományt a Tesco és az Aldi áruházaktól a Szociális Centrum. Deákné Császár Gabriella elmondta, remélik, hogy az együttműködés a későbbiekben még szorosabbá válik majd, és esetleg újabb áruházat is be tudnak vonni az élelmiszermentésbe.