HÍREK  2021. január 20.      973
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Új ebédlő és konyha várja a gyerekeket a Mórában

A beruházás költségének felével, valamint közel 2 milliós eszközbeszerzéssel segítette az önkormányzat a Móra óvoda és iskola ebédlőjének és tálalókonyhájának kialakítását. Kispest polgármestere és a Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) igazgatója ma tekintette meg az elkészült beruházást.

Új ebédlő és konyha várja a gyerekeket a Mórában
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

 

Gajda Pétertől megtudtuk, szeptemberben az önkormányzat és a Külső-Pesti Tankerületi Központ közreműködésével visszaköltözött régebbi helyére a Kispesti Móra Ferenc Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, ezért ki kellett alakítani egy tálalókonyhát és egy étkezőt. Ebben működött együtt az önkormányzat és a tankerületi központ: mintegy 6 millió forintba került a beruházás, ennek felét – 3 milliót – az önkormányzat állta, és további 1,8 millió forintot fordított eszközök beszerzésére. A polgármester hozzátette, bízik benne, hogy ezzel a beruházással könnyebbé vált az iskola élete, és a vírushelyzet ellenére is normális keretek között működhet az intézmény.

A munkálatok során az ebédlőt kifestették és új PVC-burkolatot kapott. A konyhában felújították a víz-, a csatorna- és elektromos hálózatot, valamint válaszfal épült. A falakra és a padlóra új csempeburkolat került. Kifestették a csatlakozó helységeket is (öltöző, folyosó, mosdó).

Zubor Attila elmondta lapunknak, hogy a tálalókonyha teljes berendezését a GESZ biztosította: az öltözőszekrényre, mosogatógépre, mosogatóra, rozsdamentes bútorzatra, hűtőszekrényre, melegen tartó pultra 1,8 millió forintot költöttek.