KÖZLEMÉNYEK  2020. május 18.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Óvodai és a bölcsődei ügyeleti rend

Kispesten az önkormányzat a veszélyhelyzet kihirdetése óta biztosítja az ügyeletet az óvodába és a bölcsődébe járó gyerekek részére.

2020. április 30-tól az ügyeletet azon, fertőző betegségben nem szenvedő gyermekek számára kell biztosítani, akiknek szülője vagy más törvényes képviselője (a továbbiakban együtt: szülő) – munkavégzés vagy más ok miatt – ezt igényli.

Az ügyelet iránti igény benyújtása alaki feltételhez nem köthető, így elektronikus levélben vagy telefonos értesítés útján is benyújtható.

A szülő írásban nyilatkozik arról, hogy a gyermek nem szenved fertőző betegségben.

Az ügyeletet a szülő által igényelt időszakban, de legfeljebb munkanapokon 6 és 18 óra között kell biztosítani.

Az ügyeletet kiscsoportos formában kell megszervezni, csoportonként legfeljebb 5 gyermek felügyelete biztosítható. Az ügyelet vegyes életkori csoportokban is megszervezhető.

A gyermekétkeztetést az ügyelet teljes időtartama alatt a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben meghatározottak szerint kell biztosítani.

Az igények függvényében kerül a jelenlegi két ügyeletet ellátó óvoda – Gyöngykagyló Óvoda, Árnyas Óvoda – mellett másik óvoda megnyitásra, melyről tájékoztatjuk az érintetteket a kispest.hu oldalon az Operatív Törzs hirdetményeiben.

Kérjük, hogy csak nagyon indokolt esetben válasszák az ügyeleti elhelyezést a gyermekük számára.

- Szülői nyilatkozat 

valtozas-ovodai-bolcsodei-ugyelet202005-06-01

valtozas-ovodai-bolcsodei-ugyelet202005-06-02