KÖZLEMÉNYEK  2019. október 30.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Beszámoló a Kispesti Közösségi Költségvetés 2019 programról – Javaslatok a 2020-as Közösségi Költségvetésre

A Polgármesteri Program részeként immár negyedszerre kérjük a kispestiek javaslatait a kerületi fejlesztésekre vonatkozóan. A 2019. január végén lezárult szavazáson, amelyen papír alapon és elektronikusan is lehetett szavazni, 2142 szavazat érkezett az idei közösségi költségvetéshez. Az önkormányzat a tavalyi összegnél 12 millió forinttal többet, összesen 42 millió forintot – városrészenként 6-6 milliót – költött fejlesztésre a helyi javaslatok alapján.

Javaslatok a 2020-as Közösségi Költségvetésre
Az önkormányzat idén is azt tervezi, hogy igényfelméréssel segíti a kerületben élők ötleteinek beépítését a megvalósításért felelős irodák szakmai munkájába. Ezután a projekteket értékelve a támogathatónak ítélt kezdeményezésekről szavazhatnak a kispestiek.

Fontos, hogy a beérkezett javaslatokat, észrevételeket figyelembe véve idén is hét városrészre vonatkozóan várjuk javaslataikat: Felső-Kispest 1 (Üllői út - Simonyi Zsigmond utca - Vak Bottyán utca közötti terület), Felső Kispest 2 (Üllői úttól északra - Simonyi Zsigmond utcától keletre eső terület), Felső Kispest 3 (Üllői út - Ady Endre út– Kisfaludy utca közötti terület), Felső Kispest 4 (Üllői út – Ady Endre út Hofherr Albert utca közötti terület), Kertváros, Hagyományos Kispest és Wekerletelep.

Köszönöm, hogy megosztják velem javaslataikat, hiszen mindannyian Kispesten élünk, ugyanazokban a parkokban sétálunk, ugyanazokat a sportlétesítményeket, közösségi tereket használjuk, így mindenki javaslataira kíváncsiak vagyunk, mindenki ötletét várjuk! A közösségi költségvetés kialakítása együttes munka, hiszen egy újfajta szemléletről, új városfejlesztési módról van szó, melynek megtervezése és megvalósítása közös feladat és lehetőség. Ezért kérjük, a javaslattételi lapon juttassák el hozzánk idén is ötleteiket!

Köszönettel:
Gajda Péter,
Kispest polgármestere

Javaslattételi lap - beküldési határidő: 2019. december 31.

Online javaslattételi lap 

 

kertvaros