KÖZLEMÉNYEK  2023. január 11.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Javaslat Kispest Díszpolgára cím és Kispestért Díj adományozására 2023-ban

Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2020. (IX.28.) önkormányzati rendelete alapján bármely kispesti lakos, valamint a kerületben székhellyel, telephellyel rendelkező civilszervezet javaslatot tehet a Kispest Díszpolgára cím és a Kispestért Díj adományozására. Politikai pártok a Kispest Díszpolgára címre tehetnek javaslatot.

A Kispest Díszpolgára cím a kerület lakosságának tiszteletét és megbecsülését kifejező elismerés, mely azon maradandó értéket alkotó, nagy megbecsülésnek örvendő személyek részére adományozható, akik kimagasló munkásságukkal hozzájárultak Kispest fejlődéséhez, a kerület jó hírnevének öregbítéséhez. Házaspár esetében a cím megosztva is adományozható. A cím posztumusz is adományozható.

Kispestért Díj azon Kispesthez kötődő személyek részére adományozható, akik kiemelkedő szakmai munkásságukkal, közéleti szerepvállalásukkal jelentősen hozzájárultak közösségük, szakmájuk és a kerület fejlődéséhez, a kerület jó hírnevének öregbítéséhez. A cím posztumusz is adományozható.

Elismerésre vonatkozó javaslatot az itt letölthető nyomtatványon, vagy az abban meghatározott tartalommal papír alapon, vagy elektronikus úton a polgármesternek címezve, 2023. február 20-ig lehet benyújtani.

E-mail-cím: elismeresek@kispest.hu

Postacím: Kispest Önkormányzata, polgármester – 1195 Budapest, Városház tér 18–20.

Polgármesteri Kabinet Iroda 

varoshaza-diszfeny